Ko je Aleksandar Macan: Mjesecima bježao od policije dok mu supruga mu radi u MUP-u RS

Prvoosumnjičeni za likvidaciju sarajevskih policajaca Aleksandar Macan predao se policiji i već se nalazi u pritvorskoj jedinici u Sarajevu.

Macan je prvoosumnjičeni za likvidaciju sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića u oktobru 2018. godine.

On je zet optuženog zločinca Milomira Savčića, a oženjen je njegovom kćerkom Marijanom.

Gdje cure informacije: Supruga osumnjičenog zaposlena u Policijskoj upravi Pale

Marijana Savčić-Macan zaposlena je u Policijskoj upravi Pale, zbog toga su se pretresi početkom novembra ove godine dešavali i na toj lokaciji.

Milomir Savčić je optuženik za genocid u Srebrenici, bivši je zapovjednik u Vojsci RS i predsjednik Boračke organizacije RS, koji je početkom augusta pobjegao iz naše zemlje.

Za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Milomir Savčić rekao “idem kući da se presvučem”, policija ga tamo nije pronašla

 

Marijana je prilikom pretresa njenog ureda na Palama privedena i u SIPA-i saslušana u svojstvu svjedoka. Nakon toga je puštena kući.

U oktobru 2018. godine, u pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje likvidiran je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško ranjen. Uslijed zadobivenih rana kasnije je preminuo.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Prema informacijama portala Istraga, osobe su koristile posebnu aplikaciju za komunikaciju. Nakon što je ta aplikacija razbijena, isplivali su i dokazi. Isti portal navodi da su forenzičari uspjeli izolirati DNK prvoosumnjičenog u ovom slučaju.

Pojačane mjere sigurnosti: Aleksandar Macan iza rešetaka KPZ-a Sarajevo

ako su postojale informacije da je pobjegao u Španiju, teško je pretpostaviti da bi uspio proći sve kontrole i vratiti se nazad u Bosnu i Hercegovinu, a da ga ne privede nijedna policijska agencija na osnovu Interpolove crvene potjernice.

Ono što zvuči realnije jeste da se Macan u posljednje vrijeme krio u Srbiji te da je ilegalno prešao u BiH, doputovao do Sarajeva i predao se u pratnji advokata. Ono što zabrinjava jeste činjenica da je Macan uspio putovati po BiH, a zatim hodati po Sarajevu, a da obavještajno-sigurnosne agencije o tome ništa nisu znale.

Macan se krio duže od mjesec, a onda se jučer odlučio predati. Pitanje koje se može postaviti glasi da li Macan možda zna nešto više u ovom trenutku što bi ga moglo osloboditi odgovornosti za likvidaciju policajaca pa je odlučio sarađivati?

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79