Ko je bio Mićo Mićić

Mićo Mićić, preminuo je danas od posljedica koronavirusa.

Rođen je 1956. godine u Bijeljini, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje.

Prvi politički angažman ostvario je u Administrativnoj službi Općine Bijeljina, odakle nakon četiri godine odlazi u Vladu Republike Srpske (RS) gdje je 2001. godine izabran za ministra u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica. Tri godine kasnije izabran je za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Vlade RS-a.

Nakon završetka drugog ministarskog mandata 2005. godine, bio je zamjenik direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS-a. Iste godine postaje načelnik Općine Bijeljina, a na ovu funkciju izabran je i tri godine kasnije te je od tada na poziciji prvog čovjeka Bijeljine.

Mićiću je 26. novembra potvrđeno prisustvo koronavirusa, a zbog teške kliničke slike prebačen je na Univerzitetski klinički centar RS u Banjoj Luci, gdje je bio na respiratoru od 2. decembra. Međutim, nije se uspio izboriti sa ovim virusom.

Nažalost, umro je danas, 23. decembra 2020. godine, u banjalučkom UKC-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79