Ko je biznismen godine u Bosni i Hercegovini? Među najmoćnijim bankarima u državi, zapošljava 2.500 radnika…

Njegove banke imale su 51 miliona KM dobiti. Ulaže u građevinarstvo, cestogradnju, naftni biznis…

Sinoć je održan 22. Večernjakov pečat, jedna od najznačajnijih društvenih manifestacija u BiH koja ocjenjuje izvrsnost u svim sferama.

Između ostalih, Večernjakov pečat dodijeljen je i u kategoriji biznis. Priznanje je dodijeljeno Mladenu Milanoviću.

Njegove banke imale su 51 miliona KM dobiti. Ulaže u građevinarstvo, cestogradnju, naftni biznis…

Među najmoćnijima je u Republici Srpskoj. Zapošljava viđe od 2.500 radnika u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. U RS-u je preuzeo Sberbank i postao najmoćniji bankar. Njegove poduzeća redovno su u vrhu po prihodima i dobiti. Posebno se ističu njegov dobrotvorni rad i pomoć socijalno ugroženima. Najbogatiji poduzetnik te, po mnogima, treći najuticajniji građanin Republike Srpske navedeno je u obrazloženju organizatora, prenosi Akta.ba.

“Veliko hvala svima moji su prepoznali da je MG Ming najbolja kompanija. To je velika čast ali i obaveza da i u narednom periodu budemo najbolji. To nije lako. Oni koji su najbolji zanju koliko treba truda i rada za to. Posebno bih želio zahvaliti svim  našim zaposlenima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj”, kazao je Milanović i poručio svima kako je BiH sigurno tržište.

Među nominovanima su bili biznismeni i poduzetnici Rusmir Hrvić, Mladen Milanović, Katarina Kafadar, Paul Cronin, Petar Ćorluka, Hanadi Džabić, Pero Ćorić, Merima Dževdetbegović, Goran Vrhovac, Nijaz Hastor, Snježana Kopruner, Savo Mirković, Aida Zubčević, Zlatko Oršolić, Amir Gross Kabiri, Elmana Pelko, Svjetlan Stanić, Sabahudin Blažević, Darinka Banjac i Mate Rimac.

Ovogodišnja manifestacija je održana pod motom “Pečat za mir” što simbolizira doprinos apelima protiv rata.

Za Osobu godine u BiH bilo je nominovano ukupno 150 osoba i to iz različitih sfera: politika, ekonomija, kultura, sport, znanost, medicina, religija, humanost…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79