Ko je budući gradonačelnik Nikšića: Pobornik četničkog pokreta za “srpski svet”

Lider Demokratskog fronta (DF) i četnički vojvoda Andrija Mandić izjavio je u nedjelju navečer nakon izbora u Nikšiću da je poslije 20 godina vlasti u drugom najvećem crnogorskom gradu poražen aktuelni predsjednik i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

Sljedbenik četništva

On je rekao i da su se stekli uslovi da nosilac liste “Za budućnost Nikšića” Marko Kovaćević bude gradonačelnik Nikšića.

“To je velika pobjeda. Ta pobjeda nadrasta sva očekivanja koja su imali u DPS i organizovanog kirminala jer su vjerovali da će oni pobijediti i jer su mislili da će oni proglasiti pobjedu ali mi smo uspjeli”, rekao je Mandić.

Kovačević se zahvalio se svima na podršci.

“To je samo mali dio mozaika u borbi koju smo svi zajedno vodili ovih 30 godina. To je naš najveći uspjeh. Naša koalicija zamajac je velike pobjede. Ja ću biti predsjednik opštine Nikšić iz koalicije ZBNK, a ne iz neke druge koalicije”, rekao je Kovačević, prenijeli u nedjelju navečer crnogorski mediji, tvrdeći da su vlast Mila Đukanovića poslali u prošlost.

FOTO: Arhiv: Marko Kovačević

Ko je izgledno novi prvi čovjek Nikšića?

Prema pisanju crnogorske “Pobjede” (LINKATI https://www.pobjeda.me/clanak/mandic-dukanovic-porazen-marko-kovacevic-je-novi-gradonacelnik-niksica), Kovačević je “veliki je pobornik Ravnogorskog pokreta Draže Mihailovića, četničke ideologije”, kao uostalom i njegov lider Mandić, ali i novog velikosrpskog projekta “srpski svet”, što pokazuju fotografije koje su nedavno objavljene na društvenim mrežama.

“Na prvoj fotografiji se vidi Kovačević u uniformi kvislinškog Ravnogorskog pokreta koji je osnovao komandant četnika u Drugom svjetskom ratu Dragoljub Mihailović u proljeće 1941. godine. Taj kvislinški pokret je tokom Drugog svjetskog rata sarađivao i bio potčinjen njemačkom i italijanskom okupatoru, a četničke jedinice su na sjeveru Crne Gore i u Bosni i Hercegovini izvršile masovne ratne zločine”, podsjeća “Pobjeda”.
“Srbija, Srpska i Crna Gora”

Na drugoj fotografiji, pisao je ranije crnogroski list, vidi se Kovačević u četničkoj šubari sa kokardom koju su nosili komandanti četnika u Crnoj Gori u Drugom svjetskom ratu Pavle Đurišić i Đorđije Lašić.

Osim četničke ideologije, Kovačević je veliki simpatizer velikosrpskog projekta “srpski svet” koji u “centru politike vidi strateški trougao Beograd – Podgorica –Banjaluka”.

“Nadam se da će Crna Gora i Republika Srpska biti dio mini Šengena i da ćemo kroz saradnju sa Srbijom, koja je ekonomski najjača u regionu, uspjeti i mi da povećamo naš životni standard.

Niko sa strane ne može brinuti više o nama nego mi jedni o drugima.

Srbija, Srpska i Crna Gora mogu da budu novi tronožac regiona koji garantuje stabilnost čitavog Balkana”, rekao je nedavno ovaj nosilac “demokratskih vrijednosti”, Kovačević.

Profil ljudi koji čine novu vlast u Nikšiću i u Crnoj Gori, jasno objašnjava zašto je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović govorio da su izbori u njegovom rodnom gradu borba “na sve ili ništa”.

U nedjelju navečer je zato smišljeno plasiran i spin da je Đukanović pobjegao iz Crne Gore, što je DPS ubrzo demantirao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79