Ko je Đorđe Ždrale sa kojim se u zatvoru potukao Zijad Turković?

Prema nezvaničnim informacijama medija, prije sedam dana došlo je do tučnjave u zatvorskim prostorijama između Đorđa Ždrale i Zijada Turkovića.

Kako se saznaje, do incidenta je došlo u dnevnom boravku državnog zatvora, gdje zatvorenici provode vrijeme kada nisu u svojim ćelijama.

Tučnjava je trajala nekoliko minuta, sve dok nisu stigli zatvorski čuvari kako bi ih razdvojili, a navodno je Ždrale pesnicama napao Turkovića koji je odveden u ambulantu gdje su mi sanirane modrice.

U zatvoru se potukli Zijad Turković i Đorđe Ždrale? Razlog sukoba odranije nerazjašnjeni računi

Đorđe Ždrale osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubistva bivšeg načelnika Uprave policije Republike Srpske Ljubiše Savića Mauzera 7. juna 2000. godine u Bijeljini.

Ždrale je tada iz automatske puške ispalio tri rafala, odnosno 13 metaka, od kojih je šest pogodilo Mauzera i usmrtilo ga na licu mjesta.

Kako je sud utvrdio, radilo se o planiranom ubistvu u kojem je učestvovalo više osoba i u kojem je korišteno oružje velike razorne moći.

Ždrale je uhapšen u Njemačkoj na aerodromu u Frankfurtu, na osnovu međunarodne potjernice.

Podsjetimo, Zijad Turković je osuđen na 40 godina zatvora, a sa njim su osuđeni i Milenko Lakić (35), Muamer Zahitović (tri), Saša Stjepanović (12) i Fadil Aljović (pet) zbog učešća u pet ubistava, tri pokušaja ubistva, šverca droge, pljačke 2,5 miliona KM ABS banke…


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79