Ko je i kako izazvao ljubavni incident u Bihaću

Nakon zahtjeva MUP-a za toksikološko vještačenje, oglasio se i advokat iz Sarajeva, inače zaručnik Sanje Cerić, koji tvrdi da je on zadobio teške povrede.

Policija Unsko-sanskog kantona zatražila je od Tužilaštva ovog kantona da izda naredbu za toksikološko vještačenje i vještačenje alkohola u krvi i urinu sarajevskog advokata Anela Kurtovića, inače zaručnika Sanje Cerić, Bišćanke poznate bh. javnosti po seks-aferi i prijavi protiv Sabahudina Blaževića koji ju je nezakonito snimao i to objavio na porno-stranici, saznaje „Dnevni avaz“.

Povrede policajaca

Taj zahtjev uslijedio je nakon što se 15. januara u piceriji u Bihaću, Kurtović, koji je bio u društvu sa Sanjom Cerić i njenom majkom Asimom, sukobio prvo s konobarom u piceriji Sanelom Aganovićem, koji ga je odbio uslužiti alkoholnim pićem, jer je već bio pijan. Potom je ušao u konflikt s vlasnikom picerije Denijalom Kartalom, a na kraju i s policajcima.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih je zatraženo testiranje Kurtovića na drogu jeste upravo njegovo ponašanje u policijskom vozilu kada su ga službenici Policijske stanice (PS) Bihać povezli u Hitnu pomoć zbog povreda glave.

On je u vozilu udarao rukama i glavom, a nakon što su ga policajci pokušali spriječiti, nasrnuo je i na njih te ih povrijedio i oštetio im uniforme. Potom su ga policajci savladali i svezali te je uhapšen i prevezen u Hitnu pomoć Doma zdravlja u Bihaću, a zatim u Kantonalnu bolnicu.

Nakon ukazane pomoći prenoćio je u policiji, jer je nastavio s prijetnjama policajcima. Alkotestiranjem je utvrđeno da je advokat imao 0,47 promila alkohola u krvi.

I policijskim službenicima pružena je ljekarska pomoć te su im konstatirane lakše povrede. Alkotestiranjem Kartala i Aganovića utvrđeno je da nisu imali alkohola u krvi.

Pretukli i zavezali

U jučerašnjoj izjavi za „Dnevni avaz“ Kurtović je, pak, ustvrdio da on „nikoga nije napadao i nikome nije prijetio“

– Nikoga nisam napao. Oni su mene pretukli i zavezali. Nalaze imam, imam teške tjelesne povrede. A na blogu Sanje Cerić sve piše. Ja sam čist kao suza! Vršili su alkotestiranje u Bihaću i nađeno mi je 0,30 promila alkohola u krvi, a toksikološko vještačenje neće biti izvršeno prije naredbe Tužilaštva – kazao je Kurtović.

Imao pištolj za pasom

Kartal je, inače, s Kurtovićem imao sličnih problema u piceriji i desetak dana prije incidenta 15. januara. Kurtović je policiji nakon privođenja ispričao da su ga fizički napali Kartal i Aganović te mu nanijeli povrede glave.

S druge strane, prema dosadašnjim saznanjima policije, Kurtović se vlasniku i konobarima obratio pogrdnim riječima te rekao da ima pištolj s dozvolom. Nakon toga se, kako su rekli očevici, uhvatio za pojas kako bi izvadio pištolj, a Kartal ga je izbacio iz objekta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments