Ko je izgubio, a ko dobio – znat će se u oktobru 2022. godine

Denis Zvizdić više nije u SDA. Od kantonalnog premijera do predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, nesuđenog kandidata za člana Predsjedništva BiH, do dopredsjedavajućeg državnog parlamenta. Između toga bio je i potpredsjednik SDA i član Predsjedništva stranke.

Nakon dvije godine premišljanja i medijskih glasina, analiza, istupa, prizivanja nade, svjetla i tame – Zvizdić je presjekao.

Podsjećamo, prvi kojem se nije svidio način na koji Bakir Izetbegović vodi SDA je Senad Šepić. On je kao tadašnji državni parlamentarac 2017. osnovao Nezavisni blok zajedno sa tadašnjim SDA-ovim državnim
parlamentarcima Sadikom Ahmetovićem i Salkom Sokolovićem.

Godinu dana kasnije SDA napušta Mirsad Kukić koji je u Tuzlanskom kantonu osnovao PDA.

Stranku je napustio i Elmedin Konaković, čijoj se stranci nedavno pridružio i federalni ministar Aljoša Čampara.

Također, među posljednjim koji su izašli iz stranke su Mirza Čelik, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, a prije njega načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je trenutno na čelu Stranke za BiH. Istina kao v.d. predsjednika. Posljednji koji je napustio SDA je Zvizdić.

Ko je izgubio, a ko dobio? Čekamo oktobar 2022. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79