Ko je lišeni Nenad Suzić: Ministar u prvoj Dodikovoj vladi, profesor, pedagog, sociolog…

Napisao 110 naučnih radova, među kojima su brojni koji se odnose na rad sa djecom, kao što su “Kako motivisati učenike”, “Emocije i ciljevi učenika i studenata”, “Vaspitni rad u odjeljenskoj zajednici”…

Nenad Suzić (69) koji je jutros predat Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka zbog sumnje da je bludničio nad djevojčicom (11), bio je ministar prosvjete u prvoj Vladi tadašnjeg premijera RS-a Milorada Dodika.

Ministarsku funkciju obavljao je od 18. januara 1998. do 12. januara 2001. Osim toga on je i pedagog i sociolog, a trenutno je radio kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Suzić je rođen 1950. godine. Učiteljsku školu je završio u Prijedoru, a Filozofski faklultet u Zagrebu, gdje je i magistrirao. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na temu “Osobine nastavnika i odnos učenika prema nastavi”.

Od 1970. do 1986. je radio kao učitelj, nastavnik, pedagog i profesor sociologije i psihologije. Godine 1996. postaje docent, 2000. vanredni profesor, a 2004. redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Član je savjeta časopisa Defendologija.

Piše za Sociološki godišnjak Sociološkog društva RS-a. Član je Srpske akademije obrazovanja i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.

Samostalno je napisao 17 i sedam koautorskih naučnih knjiga, kao i preko 110 naučnih i stručnih radova. Među njima su i brojni koji se odnose na rad sa djecom, njihovo vaspitanje i obrazovanje, kao što su “Kako motivisati učenike”, “Emocije i ciljevi učenika i studenata”, “Vaspitni rad u odjeljenskoj zajednici”, “Osobine nastavnika i odnos učenika prema nastavi”…

Suzić je, podsjećamo, lišen slobode nakon što je banjalučkoj policiji slučaj prijavila osnovna škola koju pohađa djevojčica prenosi Faktor.

 

Stigao Audi za gradonačelnika od 140.000KM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments