Ko je Matej Živković: Profesor ekonomije jučer teško ranjen u Sarajevu

U sarajevskom naselju Dobrinja jučer u popodnevnim satima teško je ranjen Matej Živković. Kako je portal “Avaza” objavio, na Živkovića je pucano i 15. februara što je on prijavio policiji.

Ko je Matej Živković?

Slučaj će istraživati i FUP: Od Čampare zatražena informacija o ranjavanju Mateja Živkovića

Trenutno je član Komisije za vrijednosne papire FBiH, čiji je član posljednjih nekoliko godina. Živković je dugogodišnji profesor na više fakulteta u BiH, među kojima je i Sarajevo School Science and Technology (SSST) Sarajevo čiji je osnivač i vlasnik Ejup Ganić, bivši član ratnog Predsjedništva BiH. Živković, važi za vrsnog ekonomskog analitičara i poznavaoca ekonomskih prilika.

Živković je i svjedok u predmetu “Profit” na Kantonalnom sudu u Sarajevu. U ovom predmetu se sudi Hasanu Ćelamu, bivšem predsjedniku Komisije za vrijednosne papire FBiH čiji je Živković sada član. Optuženi su i Zijad Blekić, Armin Mulahusić, Edin Muftić… Ukupno je optuženo 18 osoba za organizovanje grupe koja je od 2006. do 2014. godine na nezakonit način stekla imovinsku korist od oko 30 miliona maraka.

Profesor Živković je danas trebao gostovati na jednoj televiziji.

Podsjetimo, napadač na Živkovića nije uhapšen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79