Ko je mladić koji je prijetio masakrsom u Bihaću: Mama mu je inspektorica a otac policajac

Mladić iz Bihaća, Ajdin Z. sinoć je na Instagram profilu zaprijetio da će učiniti sličan masakr kakav se desio u Srbiji te da će ubiti učenike i uposlenike u Ekonomskoj školi.

Stravičan slučaj potresao je region kada je jučer 13-godišnji dječak Kosta Kecmanović počinio masakr na Vračaru u Beogradu, nakon čega je uslijedio niz osuda kako javnih ličnosti, tako i građana. Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se i objave onih koji hvale ovaj monstruozan čin dječaka.

“Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću.

Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror”, napisao je Zulić.

Iz Mješovite srednje škole Bihać saopćili su da nema potrebe za panikom i da su nadlženi organi na vrijeme reagovali.

Međutim Ajdina poznaju svi po njegovim “ispadima”. Prošle godine javno je objavljivao klipove kako će silovati djevojčice iz Krajine.

Portal Crna-Hronika i tada je pisala o ovom slučaju. Ajdinovi roditelji su državni službenici, majka mu je inspektorica a otac granični policajac BiH.

Oglasio se roditelj mladića: Podnesene su dvije krivične prijave

Nakon lavine komentara na društvenim mrežama povodom snimka koji je postavljen na Instagramu, redakciji portala Crna-Hronika oglasio se roditelj maloljetnog dječaka.

Njegov demant prenosimo u cijelosti.

“Lijep pozdrav. Ja sam roditelj od Ajdina za koga ste objavili ovu neprovjerenu nformaciju. Moje dijete vec dvije gidine trpi internet nasilje, prije dvije godine je izmisljena informacija da je silovao dvije djevojčice. Dijete je završilo pod depresijom liječi se još uvijek kod doktora, i u svemu tome je iz njemu znanih razloga snimio ovaj video. A koji je ne znam ni ja došao u javnost. Informisite se u Tužilastvu i u Policiji već su podignute krivične prijave za ljude koji su to pokrenuli. Ja vas molim da demantujete ovu informaciju.

Kao prvo gospodo informacija o silovanju je izmišljena, sve je prije dvije godine prijavljeno tužilastvu i FUP-u. Podignute su dvije krivične prijave što možete ako se bavite istinitim provjerenim informacijama provjeriti. Taj video je sin snimio u svom revoltu na sav taj linč koji je on doživio i podijelio ga sa kolegom u zaja*anciji prije dvije godine. Što je i zloupotrebljeno, također prijavljeno. Ja vas molim da objavu obrišete ili demantujete, uništavate jedan mladi život. Toliko od mene.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79