Ko je na listi nepoželjnih osoba na Kosovu?

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ruski diplomata zaposlen u UNMIK-u Mihail Krasnoščekov su posljednje dvije osobe koje su se našle na spisku desetina osoba koje je Vlada Kosova proglasila nepoželjnim osobama na Kosovu.

U Ministarstvu vanjskih poslova Kosova za prištinske medije potvrđuju da je izrađena lista nepoželjnih osoba koja je “dosta duga” i u njoj su uglavnom imena zvaničnika, sadašnjih i bivših zvaničnika Srbije, ali i bivši rukovodioci Vojske Srbije.

Na spisku su imena više desetina osoba, pretežno iz Srbije, koji ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, prenosi Koha.

Politički sajvetnik ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, Ljiridon Lapaštica, rekao je da se taj spisak povremeno obnavlja “u zavisnosti od razvoja situacije i ponašanja Beograda i srpskih zvaničnika”, ali da je odnedavno broj “nepoželjnih” ličnosti povećan.

Prema medijima, prvi na listi nepoželjnih osoba je predsjednik Srpske radikalne stranke Šešelj, slijede bivši general Vojske Srbije Ljubiša Diković, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Srbije Nebojša Stefanović i Aleksanadr Vulin, kao i premijerka Ana Brnabić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments