Ko je Naser Palislamović: Terorizam u Bugojnu, nasilje u porodici, teške krađe…

Naser Palislamović večeras je na Mostarskom raskršću usmrtio pješaka i pobjegao, ali je ubrzo uhapšen. Pelislamović je dobro poznat organima gonjenja.

Pelislamović je bio član Aktivne islamske omladine na području Ključa. On je navodno zagovarao napad na bazu SFOR-a u Ključu – ali ostali u tom ogranku Aktivne islamske omladine nisu se slagali s tom idejom o napadu, tako da ih je on obavijestio da će to izvesti sam – nakon čega je izbačen iz te organizacije.

U saobraćajnoj nesreći na Mostarskom raskršću kod Sarajeva poginuo pješak

 

Palislamović je bio optužen za teroristički napad na Policijsku upravu u Bugojnu 27. juna 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, ali je prvostepenom presudom oslobođen, da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu.Palislamović je osuđen za veći broj krivičnih djela, i to teška krađa, falsifikovanje, nasilje u porodici, ugrožavanje bezbjednosti.

  • Naser Palislamović

    Naser Palislamović

    Foto: AVAZ


U avgustu ove godine pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su ga na teritoriji općine Istočno Novo Sarajevo. Tada je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je sa još jenim licem počinio krivično djelo posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

U 2004. godini, izvršen je pretres objekta koji je koristio Palislamović kojom prilikom je pronađeno 13,4 kg eksploziva TNT, 11 ručnih bombi, 328 metaka (7,62 mm) i određena količina vojne opreme.

Pored toga, Palislamović je suđen i oglašen krivim za krvično djelo namjernog nanošenja tjelesnih povreda.

Pored toga, Palislamović je osuđen za krivično djelo sitne krađe iz člana 165. Krivičnog zakona Republike Slovenije, u Općinskom sudu u Ljubljani, Slovenija, predmet br. K-523/91, od 17.12.1991. godine na zatvorsku kaznu u trajanju od 1 mjesec i 15 dana zatvora prenosi Avaz.

SARAJEVO: Ubio pješaka pa pobjegao, uhapšen odbjegli vozač Naser Palislamović

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79