Ko je opasni momak Hofman koji tvrdi da reketira pola Beograda: “Mi smo gori od racije”

Građani Modriče i okoline ostali su uznemireni nakon što su objavljeni video snimci na kojima grupa mladića obilazi lokale po ovom gradu i traži gazdu jednog od objekata. Kako se vidi na videoklipu, mladići za sebe kažu da “reketiraju pola Beograda”.

“Alo, ovde Hofman, kum Tupešin. Gde si, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l’ ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l’ jasno?” – govori na videoklipu Ljuban Hoffman Vidović.

Inače, Ljuban Vidović je nekadašnji šampion Evrope u kik-boksu. Pravosuđe RS za njim i bratom Miljanom Vidovićem tragalo je više od četiri godine u okviru istrage o otmici Nenada Jakovljevića iz Bijeljine iz maja 2018. godine.

Ljuban se predao u septembru 2022. godine i priznao da je zajedno s bratom oteo Jakovljevića, kako bi mu naplatili zelenaški dug. Okružni sud u Banjaluci osudio ga je na godinu dana zatvora. Presuda je u novembru postala pravosnažna, ali ju je Ljuban zamijenio za novčanu kaznu u iznosu od 18.050 KM, koju je platio.

– Sud je 24. marta 2023. godine, donio rješenje kojim je usvojen zahtjev branioca osuđenog LJ. V. i kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, u koju kaznu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru u trajanju od 26. 9. 2022. godine do 30. 9. 2022. godine, na koju je osuđen pravosnažnom presudom ovog suda zbog krivičnog djela otmica, zamijenjena je novčanom kaznom u iznosu od 18.050 KM, računajući svaki dan zatvora po 50 KM. Navedena novčana kazna je plaćena – rečeno je u Okružnom sudu Banjaluka.

S druge strane Ljubanov brat Miljan se i dalje nalazi u bjekstvu i potjernica za njim je i dalje na snazi.

Građani ismijavaju opasne momke: “Ovo je neka zezancija, skrivena kamera. TikTok mafija”

“Kickbokser koji je bio uspješan u ovom sportu je zajedno s bratom, također kickbokserom, poznat policiji po kriminalnom ponašanju. Ranije su u Bijeljini, odakle su rodom, organizovali otmicu, a Ljubanov brat Miljan je još uvijek u bjekstvu. Brat kickboksera snimljen je, prije nekoliko mjeseci, sa grupom batinaša koju je predvodio generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, pred SNS miting u Pančevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79