Ko je peti potvrđeni slučaj koronavirusa u Bihaću?

Otac već hospitaliziranog pacijenta u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” peti je pozitivni slučaj na koronavirus u gradu Bihaću.

– Od četiri jutros poslana nalaza u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, pozitivan je bio samo uzorak uzet od oca pacijenta koji je već nekoliko dana hospitaliziran na Odjelu za infektivne bolesti. Kod njega za sada nema težih simptoma bolesti i nalazi se u kućnoj samoizolaciji – saopćio je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Mlađi muškarac u teškom stanju

Dodao je kako je mlađi muškarac, koji radi posao taksiste, i dalje u teškom stanju, piše Avaz.

– U teškom je stanju, ali trenutno stabilan, odnosno nema pogoršanja njegove kliničke slike. Smješten je u izolatoriju Infektivnog odjela i pod stalnim je nadzorom našeg ljekarskog tima. Nadam se da smo s njegovim ocem zatvorili taj klaster s obzirom na to da su ostali testirani kontakti bili negativni – kazao je Havić.

Još dvije osobe pozitivne na koronavirus sa područja grada Bihaća su u kućnoj samoizolaciji, s blažim simptomima bolesti.

Prije dva dana, desio se i prvi smrtni slučaj – sedamdesetsedmogodišnje žene iz Bihaća, koja je bila hronični srčani bolesnik.

Istaknuto je i kako je nalaz migranta, koji je jučer preminuo u Prihvatnom centru Miral u Velikoj Kladuši, bio negativan. Ovim je potvrđeno da osoba nije bila zaražena koronavirusom pa će uzroci smrti državljanina Alžira biti utvrđeni naknadnom obdukcijom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79