Ko je platio 250.000 KM za osvjetljavanje privatnih posjeda državnim novcem?

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić zatražio je od javnog preduzeća “Komunalno” Brčko da izvrši identifikaciju javne rasvjete koja nije u funkciji osvjetljavanja saobraćajnica i drugih javnih površina, već isključivo privatnih posjeda.

– Nakon toga došli smo do razultata da od oko 18.000 sijaličnih mjesta, njih 1.686 se koristi za osvjetljavanje privatnih posjeda, što čini oko 9,5 posto od ukupnog broja. S obzirom na to da Distrikt za troškove javne rasvjete godišnje izdvaja ukupno oko 2.250.000 KM, po ovom obračunu 210.825,00 KM se dakle izdvaja za osvjetljavanje privatne imovine.

Nakon ove aktivnosti, zatraženo je od “Komunalno” Brčko da izvrši demontažu i isključenje sijaličnih mjesta koja se koriste u svrhu osvjetljavanja privatne imovine. Od Policije Brčko distrikta BiH smo tražili da, ukoliko to bude neophodno, budu na raspolaganju radnicima “Komunalno” Brčko prilikom izvršavanja ovih aktivnosti demontaže – navodi se u objavi na zvaničnom profilu gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79