Ko je Samir Baždar kojeg je policajac upucao: “Osuđen za pokušaj likvidacije Harisa Ljaljaja”

Ko je Samir Baždar kojeg je policajac upucao: “Osuđen za pokušaj likvidacije Harisa Ljaljaja”


Iz Sudske policije Federacije BiH saopćeno je da je na Otesu jurtros suski policajac upotrijebio vatreno oružje kada su došli da privedu S. B. (33) po naredbi Općinskog suda Sarajevo, a radi izdržavanje kazne zatevora.

Kako je za portal “Avaza” nezvanično potvrđeno, riječ je o Samiru Baždaru koji je potegao oružje na sudskog policajca i krenuo vozilom na njega.

Baždar je prevezen u Klinički centar Sarajevo i, kako nezvanično saznajemo, zadobio je ustrelnu ranu na ruci i nije životno ugrožen.

Ovo je muškarac kojeg je policajac ranio jutros u Sarajevu: Samir prebačen na KCUS

Samir Baždar se teretio za pokušaj ubistva Harisa Ljaljaja, te je u oktobru 2020. godine sklopio s Tužilaštvom Kantona Sarajevo sporazum o priznanju krivice o pristao na kaznu u trajanju od dvije i po godine zatvora.

Baždar je bio optužen da je 21. novembra 2019. godine u večernjim satima u sarajevskom naselju Otes, nakon prethodnog nesporazuma u saobraćaju prišao vozaču Mercedesa Harisu Ljaljaju prijeteći da će ga ubiti nožem. Pri tome mu je nanio lake tjelesne povred

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

e.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija