Ko je šef kladionice koji je izvrijeđao svoje radnice? “Zapitajte se zašto radite za 500 maraka”

Društvenim mrežama se širi snimak na kojem se čuje kako direktor jedne kladionice, izvjesni Meldin, omalovažava svoje radnice. Njihova jedina greška je bila što su tražili ono što im pripada po Zakonu.

Kad poslovođa razgovara sa radnicama kladionica: “Da ste bile pametne radile bi ko zna gdje” (VIDEO)

– Kad vi smatrate da ste toliko pametne, evo da ne vrijeđam nikoga, svaka neka dadne otkaz, odete u Općinu u kojoj radite, otvorite sebi firmu i budete gazde. Druga stvar, ovdje se uopće ne zna o čemu se radi, vi neke komentare… Znači da ste vi neki bili toliko pametni, radili bi, ne znam gdje. Nemojte molim vas mene, da se ja nerviram, p****** negdje drugo, molim vas. Sjedite vi svi večeras kući i zapitajte se zašto vi radite za 500 maraka i sutra najavite otkaz. I ko god neće, ne mora raditi za 500 maraka, može sjediti kod kuće. Svi bi vi voljeli tuđe firme i govorili kako će ko s čim upravljati, koliko će para. Osnujte društvo, osnujte firmu pa vi gazdujte. Eto, molim vas, kad ste toliko jako inteligentni, i kad budete osnovali te firme zaposlite i mene da i ja radim tu ako će biti bolji uslovi, eto molim vas – kazao je između ostalog, direktor.

U strahu od gubitka posla ove radnice nisu u poziciji da se bune, a ovakav način poslovanja grubo šteti zakon o radu i prava radnika.

Radnica je u razgovoru za naš portal istakla kako je riječ o kladionicama Formula na teritoriji USK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79