Ko je Suljo Domac: “Od propalog repera do lažnog Ćele”

Ime Sulje Planje često se spominje u konotaciji sa raznim krivičnim djelima i često je jedno od imena koje je “dobro poznato sarajevskoj policiji”.

Rođen je 1977. godine. Od malih nogu bio je “dijete asfalta” i upadao je u razne probleme. Više puta je hapšen zbog droge, nanošenja teških povreda, tuča, pucnjava. Također, prije pet godina je preživio i pokušaj ubistva.

Prije svega pet mjeseci, u maju ove godine, brutalno je pretučen u ulici Sutjeska a tada nije želio otkriti ko su napadači.

Potresna poruka borca Armije BiH: Miran i tih čovjek dospio je u poziciju da sam rješava ono što je policija KS davno morala uraditi

Ime Sulje “Domca” ponovo puni stupce sarajevskih medija, i to nakon sinoćnjeg nemilog događaja u kojem je Planja zadobio teške povrede i još jedan muškarac izgubio život. Prema posljednjim informacijama, on je van životne opasnosti ali je i dalje u teškom stanju.

(FOTO) Pogledajte gdje živi Suljo Domac: Teško ranjen u obračunu, u kojem je zadobio najmanje sedam ubodnih rana

Ne tako davno, krajem devedesetih ime Sulje Planje se, osim uz navedeno, često vezivalo i za neke druge stvari. Muziku naprimjer.

Krajem devedesetih grupe Fire Point i H-Block su bile izuzetno popularne u svijetu hip hopa. Jedan od članova H Blocka bio je upravo Suljo Planja.

Pjesma ‘Nestalo je sve’ 90-ih godina u Sarajevu bila je jedan od najvećih hitova. Spot je sniman na sarajevskim ulicama, u njemu se pored Sulje Planje koji je bio jedan od izvođača, pojavljuje još nekoliko zvučnih imena, poput Taiba Torlakovića i drugih.

Elvir Sejfić: Meni je ovo prvi put, ubili su me. Advokat: Sarajlije podržavaju Sejfića, reketirali su ga, tukli, prijetili

U potrazi za novim informacijama o akterima sinoćnjeg brutalnog obračuna, naletili smo na pjesmu u izvedbi grupe Fire Point feat H Block piše Source.

Pjesma ‘Nestalo je sve’ 90-ih godina u Sarajevu bila je jedan od najvećih hitova. Spot je sniman na sarajevskim ulicama, u njemu se pored Sulje Planje koji je bio jedan od izvođača, pojavljuje još nekoliko zvučnih imena, poput Taiba Torlakovića, Samira Bejtića, koji je kako je kako je navedeno u jednom od komentara, svojevremeno bio desna ruka Mušana Topalovića Cace.

Spot i pjesmu pogledajte u videu ispod….

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79