Ko je svirepo ubio Mostarku Lanu Bijedić: Tukao je, davio i potom bacio u rijeku

Istražitelji koji rade na ubistvu 19-godišnje Mostarke Lane Bijedić ni nakon godinu dana nisu na tragu ubici.

Na današnji dan, prije godinu, 6. oktobra 2019. godine, njeno tijelo pronašao je ribar u koritu rijeke Studenčice ispod vijadukta auto-puta u Zvirovićima na samoj granici Ljubuškog i Čapljine, odnosno Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tokom istrage saslušano je više od 150 svjedoka, a obavljeni su i informativni razgovori sa svim osobama koje su se tog dana kretale na relaciji Mostar – Čapljina – Ljubuški, kao i vijaduktom ispod kojeg je 6. oktobra 2019. pronađeno tijelo.

Mjesto gdje je nađeno tijelo nesretne djevojke

U mostarskoj bolnici tada je obavljena obdukcija nesretne djevojke, kojom je utvrđeno da je ubijena.

Pronađeno je, naime, više tragova udaraca u predjelu glave kao i tragovi gušenja. Svirepi ubica je potom Lanu bacio u rijeku. Iako su se pojavile informaije da je djevojka možda i silovana, ispostavilo se da to nije tačno.

Majka ubijene Mostarke Lane Bijedić, Nina Bijedić, se potresnom objavom na društvenim mrežama oprostila od svoje ubijene kćerke. Kasnije je napustila BiH i otišla živjeti u Beograd prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79