Ko je uhapšeni Sado Đugum, od glumca do opasnosti po državu

U akciji kodnog naziva „Inpact“ istražitelji Federalne uprave policije jutros su na području Mostara razbili grupu Sade Đuguma koji je i uhapšen.

Privedeno je sedam osumnjičenih dok je osmi u bjekstvu, a u pretresima su oduzeti novac, droga i oružje.

Pala otmičarska banda Sade Đuguma: Biznismen ih angažirao da naplate dug, a oni ga oteli i reketirali

U dobro oganiziranoj i složenoj policijskoj operaciji kodnog nazina „Inpact“ uhapšen je Sado Đugum, koji je označen kao šef kriminalne grupe, a među privedenima su i Dženan Dženan Demirović poznati mostarski kriminalac.

Sado Đugum odavno puni stupce crne hronike, a javnosti je poznat i zbog ugrožavanja sigurnsoti.

Uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti

Pripadnici policije Zapadnohercegovačkog kantona uhapsili su Sadu Seferovića u aprilu prošle godine, koji se predstavlja i kao Sado Đugum. On je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti.

Đugum je uhapšen nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom prismotrom. I odranije je javnosti bio poznat, a u medijima je predstavljan kao član bajkerske grupe „United Tribuns“, piše Avaz.

Njemačka policija proglasila je ovu organizaciju mafijaškom i trećom po opasnosti u Evropi. No, i Đugum-Seferović negirao je ranije da njihova organizacija predstavlja opasnost.

Prema pisanju medija, Đugum-Seferović živio je na relaciji Beograd – Sarajevo – Njemačka, gdje je navodno rukovodio „United Tribunsima“.

Seferović: Sada imam neki normalan život

Nakon što su mediji objavili ove informacije, javio se Sado Seferović i demantirao da je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti.

– Sada imam neki normalan život, izjavio je tada Seferović.

Inače, kako nam je rekao, on je vlasnik jednog lokala u Sarajevu, firme za izdavanje automobila i nekretnina, te vodi porodičan život.

Zanimljivo je da je uhapšeni Sado glumio u filmu o hajdučkom junaku Mijatu Tomiću „Hajduk“, koji je prikazivan i publici s ovih područja u evropskim zemljama. On u tom ostvarenju glumi kadiju i zapovjednika duvanjske regije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79