Ko ne da penzionerima u Hadžićima drva: Za svaki metar drva moraju dati 5 do 10 KM “hedije”

Godinama isti problem kojeg nadležni ne žele riješiti. Penzioneri u Hadžićima godinama muku muče sa orijevom kojeg pokušavaju na vrijeme osigurati kako ne bi ušli u zime bez drva.

Ko to maltretira penzionere u Hadžićima, odgovorit će vijećnik u Hadžićima gospodin Admir Mujanović.

Penzionere iz Hadžića drugu godinu za redom iz nekog razloga kažnjava i ignoriše njihov sugrađanin, direktor JP Sarajevo-šume.

Penzioneri iz Hadžića već drugu godinu za redom imaju problem sa isporukom drva za ogrjev. Direktor JKP Sarajevo-šume iz Hadžića Samir Omerović kažnjava penzionere iz Hadžića. Ne znamo zašto ali možemo pretpostaviti.

Uveliko se priča da se za svaki metar drva mora dati 5,00 do 10,00 KM “hedije”. Meni se obratilo nekoliko penzionera i zatražili su pomoć u rješavanju ovog problema.

Od svojih penzija uplate drva a isporuku čekaju i do kasno u jesen. Ovo je najugroženija populacija i dodatno im neko otežava život.

Uplate svaku marku za drva a isporuka kasni. Direktor se predsjedniku Udruženja penzionera ne javlja na telefon i ignoriše ga. Ako se ovo nastavi penzioneri će biti prinuđeni da organizuju proteste.

Želim da dodam da autoprevoznici moraju da vrše utovar drva i po 50 do 100 kilometara udaljenosti umjesto da im se daju nalozi da vrše utovar na području općine Hadžići. Na taj način bi smanjili troškove i amortizaciju vozila.

Ovakve pojave se neće više tolerisati. Poduzet ćemo sve mjere da penzioneri budu zaštićeni.

U petak 26.05.2023. godine zakazana je sjednica općinskog vijeća a jedna od tačaka dnevnog reda je informacija JP Sarajevo-šume. Na toj sjednici ćemo donijeti i određene zaključke, kako bismo zaštitili penzionere, prevoznike i puteve koji se uništavaju na našoj općini – izjavio je političar Admir Mujanović za portal Crna-Hronika.

Admir Mujanovic
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79