KO SDA: Konaković je svojom smutljivošću i ličnom koruptivnošću pokazao da nije dostojan vlasti

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo ocjenjuje da dosadašnje aktivnosti stranke Narod i pravda pokazuju da je riječ o izuzetno štetnom projektu za državu, bošnjački narod i glavni grad Bosne i Hercegovine.

– Od trenutka svog pojavljivanja na političkoj sceni, Narod i pravda ima isključivo jednu funkciju, da unosi smutnju i podjele u bošnjačko političko tijelo. To je najprije počelo u Kantonu Sarajevo, a jedini rezultat NiP-a jeste da je doveo Peđu Kojovića na vlast, te da je od Kantona Sarajevo stvorio politički najnestabilniji kanton, sa tri smjene vlade u dvije godine, stalnim tenzijama i blokadama.

Nikada bez Naroda i pravde, ključne pozicije u Kantonu Sarajevo ne bi preuzeli kadrovi Naše stranke, koji su na TVSA emitovali film u kojem se negira genocid, te se grlili sa Dodikovim načelnicima u Bijeljini i Banjaluci, tražeći „najmanji zajednički imenitelj“ – saopćili su iz KO SDA.

Navode da je nakon izuzetno destruktivne uloge u Sarajevu, stranka NiP nastavila unositi podjele i u druge sredine, između ostalog u Novi Travnik i Jajce, gdje su, kako navode iz SDA, “razbijanjem bošnjačkog glasačkog tijela povećali šanse da HDZ osvoji vlast u tim općinama, iako je dosad nije imao”.

– U Velikoj Kladuši, sve bosanske stranke su podržale zajedničkog kandidata za načelnika, a NIP je podržao svog nezavisnog kandidata, koji nema nikakve šanse na izborima, čime je direktno otvorio put za pobjedu ratnog zločinca i izdajnika Fikreta Abdića.

Stranka NiP nema nikakvu državotvornu ideju iza sebe izuzev isključivo lični koruptivni interes, što je dokazalo i svjedočenje same ministrice obrazovanja KS Zinete Bogunić, koja je objasnila kako ju je Elmedin Konaković tjerao da namjesti tender od pola miliona za njegovog prijatelja, kao i čitav niz drugih afera.

Elmedin Konaković je svojom smutljivošću, “andaluzijskim sindromom” i ličnom koruptivnošću, pokazao da nije dostojan vlasti, te da nema kredibilitet da traži povjerenje naroda da bude na čelu – saopćeno je iz KO SDA.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79