KO SDA: Konaković je u “Sportcentru” debelo zarađivao od kocke i kladionica

Teorija zavjere odlazećeg predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića o kladionicama kao navodnim razlozima obaranja Vlade KS, govori o tome da Konaković živi u fikciji.

Konaković je trenutno u fazi u kojoj pokušava sebe predstaviti kao strip junaka koji se, navodno, htio obračunati s kladionicama u Sarajevu. To su, naravno, priče za malu djecu.

Komšić Nikšiću: “Kukavička politika SDP-a uzalud priželjkuje poraz države, da bi DF-u napakostila…”

No, kada je već otvorio temu o kladionicama, vrijedi podsjetiti širu javnost na neke činjenice koje povezuju Konakovića i kockarski porok.

“Borac protiv kladionica” Konaković zarađivao je ogromne pare na promociji kladionica i kocke. Njegova firma “Sportcentar” štampala je i objavljivala biltene za lutriju i zarađivala velike sume uz pomoć kocke.

Prema podacima koje je “Lutrija” dostavila jednom od medija, iznosi ugovora potpisanih između “Lutrije” i Konakovićevog “Sportcentra” su u 2010. godine – 156.064,26 KM, 2011. godine – 124.857,90 KM, 2012. godine – 24.000 KM, 2013. godine – 24.000 KM bez PDV-a.

Pored ovih astronomskih cifara, u kafićima SC-a organizirala su se i uplatna mjesta.

Dakle, Konaković je profitirao preko poroka koji unesrećuje ljudske živote i uništava porodice, a danas se neuvjerljivo želi predstaviti kao borac protiv tog poroka.

Željko Komšić: Neću Zukorlića, hoću Marija Nenadića, Dino Konaković je radikalniji od svih!

Konaković će upravo biti smijenjen zbog ovakvih. Jer je licemjer, jer priča o poštenju, a sam je nepošten, jer svjesno iznosi neistine. Njemu su novac i moć bitniji od svakog vjerskog i moralnog principa, laž mu je zamutila razum.

Žalosno je da ne razumije razloge zbog kojih je izgubio, čime je pokazao da ni kao sportista ništa nije naučio. Pravi sportisti suoče se s istinom o razlozima svojih poraza, a oni poput Konakovića, koji ni ne razumiju zašto su loši, nikad neće biti pobjednici, navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije.

Aktivirajte BESPLATNO najveću Viber grupu vezanu sa saobraćaj u BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79