KO SU CRNOGORCI KOJI SU ŠVERCOVALI 200 KILOGRAMA SKANKA

Pripadnici Granične policije BiH zaplijenili su oko 200 kilograma opojne droge skank u graničnom području bilećke opštine sa susjednom Crnom Gorom.

Drogu su iz Crne Gore na teritoriju BiH pokušali prokrijumčariti Radojica Baćević (40), Marko Krtolica (40), Nikola Vemić (35) i Milorad Koprivica (41), državljani Crne Gore.

Droga je, kako je saopšteno u Graničnoj policiji, otkrivena u mercedesu bh. registarskih oznaka, sakrivena na nekoliko mjesta u cijelom vozilu, u kojem su bila dvojica osumnjičenih, dok su se ostala dvojica kretala u još dva odvojena vozila crnogorskih registarskih oznaka i služila kao prethodnici mercedesu u ulozi takozvanih čistača.

O događaju je, tvrde u Graničnoj policiji, obaviješteno Tužilaštvo BiH i u toku je dalji kriminalistički rad na ovom predmetu, a zapljena ove droge je, kako kažu, samo nastavak kontinuiranog rada njihovih pripadnika, prenose Nezavisne.

“Količine oduzetih opojnih droga i evidentiranih slučajeva tokom protekle dvije godine premašuju statistike iz prethodnih godina”, izjavio je direktor GP BiH Zoran Galić. Napomenuo je da su tokom devet mjeseci ove godine pripadnici Granične policije evidentirali 68 krivičnih djela u vezi s opojnim drogama, u kojim je prijavljeno 75 osoba. U Graničnoj policiji podsjetili su i na činjenice da su njihovi pripadnici tokom 2016. otkrili i oduzeli više od tone opojne droge marihuana i zasada cannabis sative. Najveća zapljena marihuane u toj godini bila je na području Trebinja, kada su oduzeta 343 kilograma opojne droge, dok je ostali dio zaplijenjen na području Velike Kladuše, Brčkog, Gruda, Bijeljine, Gacka i dr.

Veliki doprinos u suzbijanju krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga u tom su periodu dali i pripadnici Policijske uprave Trebinje, kojima su pripadnici Granične policije BiH kontinuirano pružali asistenciju, kao i drugim policijskim agencijama.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79