Ko su momci koji će organizovati meč između Hatića i Golubovića: “Oni su državna opasnost Njemačke”

“Danas sam pričao sa čovjekom iz Tribunsa koji organizuje sa ljudima iz BiH i RS-a meč između mene i Hatića, pošto je on zvao mene da se bijemo na livadi, a ja na livadi se ne bijem, tako se biju ovnovi i volovi, da ne bude džabe da ga prebijem negdje u gradu, ja sam rekao da može da napravi meč da organizuju. Naravno da tražio sam jedan dio novca od svega što se organizuje i naravno 10.000 eura za nastup. Ako može do kraja godine.” – potvrdio je Kristijan Golubović.

Mirza Hatić kupio dimije Kristijanu Goluboviću: “Selam od gospodina Hatića iz Sarajeva”

“United Tribuns” ili skraćeno “UTF” je osnovan 2004. god u Njemačkoj. Osnovali su ga braća Ćulum, a trenutno ova organizacija širom Evrope trenutno broji oko 2.000 članova.

Braća Ćulum su poznati policijskim agencijama širom Evrope, i to kao lideri bajkerske organizacije “Unite Tribuns”, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost. Pripadnici ove grupe se sumnjiče da se bave raznim kriminalnim poslovima, a najviše trgovinom ljudi i prostitucijom. 2014.godine su pripadnici SIPA pretresli kuću Armina Ćuluma u Sanskom Mostu u okviru međunarodne policijske akcije “Ezel”, koju je provodilo 900 policajaca na teriotriji BiH, Austrije i Njemačke.

UTF u svijetu trenutno slovi za jednu od najpopularnijih i najopasnijih moto grupa ili kako ga članovi iste zovu bratstvo. Činjenica je da se trenutno nalaze na 4 kontinenta te da se njihova mreža svakim danom sve više širi. Koliko je ta grupa jaka govori činjenica da ih Njemačka smatra 3. najopasnijom skupinom za sigurnost.

“United Tribuns” djeluje u Austriji i Švajcarskoj, a njihovi direktni konkurenti su grupe “Hells Angels” i “Bandidos”. Zanimljivo je da u Njemačkoj članovi grupe imaju i neku vrstu statusa selebritija, pa je i čuveni Bild snimio dokumentarac o njima.

Ćulumi su na čelu organizacije koju je Njemačka proglasila državnom opanosti…

Čini se da braća Ćulum vode život na visokoj nozi, što se vidi s fotografija na društvenim mrežama, a bogatstvo navodno dolazi od lanca diskoteka i noćnih klubova u Njemačkoj.

Osim toga, braća su i policiji poznata od prije. 2016. godine je policija u potrazi za ilegalnim oružjem pretresla prostorije ‘Udruženja Sportski klub UT’ u vlasništvu Armina Ćuluma Bokija. Boki je, osim policiji u BiH, poznat i policiji diljem Europe. Njemačka je tajna služba njihovu bajkersku organizaciju United Tribuns, koju oni nazivaju ‘bratstvo’, proglasila za državnu opasnost, kao i za treću najveću opasnost u Europi, piše Faktor.ba.

Pisalo se tako da se ta grupa bavila raznim kriminalnim poslovima. Na području BiH, Austrije i Njemačke je krajem 2014. godine istraživala kriminalnu skupinu koja se bavila prostitucijom i trgovinom ljudi, a tom je prilikom pretresla i kuću Armina Ćuluma u Sanskom Mostu. Da je on pripadnik kriminalnog miljea, pisale su tada Nezavisne novine dodavši da je zbog utaje poreza i organiziranog kriminala njemačka policija za njih prije više godina raspisala i međunarodnu tjeralicu. Bio je optužen i za prostituciju i trgovanje ljudima, no zahvaljujući dojavi jednog njemačkog policajca, na vrijeme se sakrio pa nije u toj akciji ‘pao’. Klix.ba piše kako je Armin Ćulum inače iz Prijedora, a za vrijeme rata je izbjegao u Njemačku.

Golubović: “Ja se ne bijem na livadi. Tamo se biju ovnovi i volovi. Da ne bude da ga džabe prebijem negde u gradu”

Ta je kriminalna skupina, kojoj je navodno pripadao i Ćulum, zavodila djevojke, mladići su im obećavali brak, a zatim ih uvlačili u prostituciju i prijetili djevojkama nasiljem. Djelovali su i u Švicarskoj i u Austriji, a tamo su se bavili i trgovinom oružjem, drogom i ljudima.

Skupina United Tribuns poznata je i po čestim sukobima sa suprotstavljenim motorističkim bandama, a o tome je pisao i njemački Bild.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79