Ko u BiH brani braću Mamić: “Đavolji advokat” na sudu ne gubi, branio je i Čovića

Bivši trener Dinama Zoran Mamić došao je u srijedu prijepodne u sjedište Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u Istočnom Sarajevu, nakon što je ranije priveden u Međugorju. 

Nakon što se Mamić nije javio u zatvor radi izvršenja presude, Županijski sud u Zagrebu za njim je raspisao potjernicu.

Mamićevi bosanskohercegovački advokati Zdravko Rajić i Davor Martinović su 19. aprila uputili molbu ministru pravde BiH Josipu Grubeši tražeći da se njihovu branjeniku omogući izdržavanje kazne u BiH.

Na ročište u Sarajevo danas je došao i bjegunčev brat Zdravko Mamić, također bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

‘Đavolji odvjetnik’ koji ne gubi

Uz Zdravka je bio i Zdravko Rajić, kojeg bosanskohercegovački mediji nazivaju i “đavoljim advokatom”, a na glasu je kao onaj koji na sudu – ne gubi.

Taj epitet stekao je kao osoba jako bliska hrvatskoj vlasti u BiH, posebice Draganu Čoviću. Njega je branio u slučaju sumnjive privatizacije Eroneta i u predmetu Lijanovići. To je jedan od najdugotrajnijih procesa u bosanskohercegovačkom pravosuđu, u kojem je Čović bio optužen da je poznatim poduzetnicima pogodovao u zamjenu za darove. U procesu je oslobođen.

– Rajić uživa veliki ugled, a uz to je razvikan. Riječ je i o čovjeku koji ozbiljno prati pravo, piše knjige – rekao je izvor blizak odvjetniku za Tportal prije nekoliko godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79