Ko u Srebrenici za zvrk pite i kilogram pečenja uzima zdravlje, mir i slobodu?

Mensur Muminović, iz sela Brakovići u Srebrenici, danas je održao štrajk upozorenja.

Muminović je štrajkovao ispred Općinskog suda u Srebrenici zbog, kako se navodi, nepravde koja se čini čitavom selu Brakovići od strane S. DŽ. i policijskih i sudskih organa vlasti.

O štrajku je u ponedjeljak upoznao predsjednika Općinskog suda Srebrenica, načelnika Općine Srebrenica, komunualnoj inspekciji, Policijskoj stanici Srebre nica, Policijskoj Upravi Zvornik, Ombudsmenu za ljudska prava i medijima, piše Hayat.

Tačno u 10 sati Muminović je ispred Općinskog suda u Srebrenici držao transparent na kojem piše: sedam godina tužbi, četiri godine terora muzikom, do kad? Policija i tužioci i pojedine sudije, za zvrk pite i kilogram pečenja uzeli ste nam zdravlje, mir i slobodu. Ako je prijetnja krivično djelo i lažno prijavljivanje je krivično djelo.

Djeca doživljavaju stres, neki napuštaju selo, a sve zbog jednog (ne)čovjeka. Šta ste do sada uradili na naše vapaje do sada?! Želimo mir!!! Selo Brakovići, Srebrenica – stoji na transparentu.

Danas je održao štrajk upozorenja pred, kako je kazao, štrajk glađu koji je sljedeći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79