Koalicija “Pod lupom”: Novi Grad i Novi Grad Sarajevo nisu jedno te isto

Koalicija “Pod lupom” saopćila je večeras da je slučaj dopremanja 29 otvorenih vreća sa osjetljivim izbornim materijalom u prostorije općinske izborne komisije prijavljen u opštini Novi Grad u Republici Srpskoj (Bosanski Novi), a ne u sarajevskoj gradskoj opštini Novi Grad Sarajevo.

S tim u vezi, Koalicija “Pod lupom” naglašava da je navedena nepravilnost zabilježena u opštini čiji je službeni naziv Novi Grad.

Podsjetimo, Toni Vukadin, Šef izbornog štaba NAroda i pravde za Novi grad kazao je večeras da je u zgradu općine gdje je vršeno brojanje došlo 29 otvorenih vreća, a zbog male razlike u glasovima smatra da je time proces brojanja ugrožen.

Ispred zgrade Općine Novi Grad Sarajevo iza 16 sati održano je okupljanje članova i simpatizera stranaka Četvorke zbog navodnog pokušaja prekrajanja izborne volje građana u toj lokalnoj samoupravi.

Bez obzira na gaf o 29 vreća, sumnja u legalnost procesa je nastala zbog, kako kažu, prazne prostorije sa listićima koji nisu bili čuvani i koji su zbog toga mogli biti dio pokušaja prevare prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79