Regija BiH Koalicija SDA i DF održala sastanak i obnovili vlast

Koalicija SDA i DF održala sastanak i obnovili vlast

Kolicija Stranke demokratske akcije (SDA) i Demokratske fronte (DF) nastavit će funkcionirati i u narednom periodu, potvrđeno je nakon današnjeg sastanka predsjednika kantonalnih odbora stranaka Fahrudina Skopljaka i Zlatana Begića, kojem su prisustvovali i premijer TK iz SDA Irfan Halilagić te zastupnik SDA u Skupštini TK Smajo Mandžić.

– Bilo je nekih nesporazuma, to smo riješili. Dogovoreno je da predstavnici obje stranke u utorak održe sastanak na kojem će biti usaglašane mjere za narednu godinu. Uglavnom nema nikakvih problema, koalicija nastavlja dalje raditi – kaže Fahrudin Skopljak za Faktor.

U Skupštini TK većinu čini 16 zastupnika SDA i četiri iz DF-a.

Skopljak dodaje da je bilo riječi i o nacrtu budžeta TK za narednu godinu, koji je jučer povučen sa dnevnog reda sjednice Vlade TK.

– Razgovarali smo i o budžetu za 2024. godinu. Dogovorili smo da na sastanku u utorak prvo definiramo mjere i prioritete u radu, pa da se te mjere isprate kroz budžet – pojasnio je Skopljak

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM