Kobna igra: Dječaku razbijena glava

Na više mjesta ima prijelome lubanje i rane. Sve nalikuje ratnim ozljedama – rekao je uoči operacije neurokirurg dr. Miroslav Gjurašin. Dječak nije jedina žrtva pirotehnike proteklih dana

Dječak (11) je stradao u srijedu u Letovaniću i život mu je ugrožen. On je s društvom u metalnu posudu nagurao karabitni eksploziv. Uslijed eksplozije metalna posuda se rasula i komadići su dječaku završili u glavi. Hitna ga je odvezla u bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu.

– Dječak je pri svijesti iako je riječ o teškoj ozljedi. Na više mjesta ima prijelome lubanje i rane. Operacija će trajati najmanje tri do četiri sata, a sve nalikuje ratnim ozljedama – rekao je uoči operacije neurokirurg doktor Miroslav Gjurašin. O stanju dječaka će se više znati narednih dana.

Nažalost, mališan nije jedina žrtva igre s pirotehnikom proteklih dana.

‘Moj sin izgubio je vid zbog petarde. Zašto djeci prodaju zabranjenu pirotehniku?’

Apeliram da se djeci ne prodaje pirotehnika, koja je zabranjena i od koje se mogu teško ozlijediti. Ne ponovilo se više nikome, kazala nam je i Matea B., majka 14-godišnjaka koji se na Štefanje ozlijedio paleći petarde s prijateljem (13).

Dječak, inače s područja Zagreba, bio je u Brezovici kod bake. Kako je ispričala njegova majka, u jednoj trgovini on i prijatelj uspjeli su kupiti veliku količinu petardi, među kojima pirotehnička sredstva II. i III. kategorije, koja se ne smiju prodavati mlađima od 18 godina. Također, njihova uporaba dozvoljena je od 27. prosinca do 2. siječnja.

Dječaci su ih otišli bacati na obližnju livadu, te su eksplodirale. Starijem dječaku stradalo je lijevo oko, a mlađem šaka. Majka dječaka ogorčena je jer su djeca, tvrdi, ušla u trgovinu bez nadzora odraslih te ih nitko nije pitao koliko imaju godina niti ih tražio osobne iskaznice.

Dijete je teško ozlijeđeno igrajući se s pirotehnikom i u Piškorovcu ove nedjelje. Bilo u grupi djece koja su bacala petarde na ulici. Podigao je s poda neeksplodirano sredstvo koje mu je eksplodiralo u ruci. Roditelji su ga prevezli u čakovečku bolnicu.

U Lipovljanima se dječak ozlijedio 1. siječnja oko 16.30 sati. Aktivirao je elektrodetonatorsku kapislu, inicijator za eksploziv, te ozlijedio šaku. U sva tri slučaja policija istražuje ima li kaznene odgovornosti odraslih.

Foto: Ilustracija

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments