Kod Brankovića “sve po zakonu”: Prijepodne doministar, poslijepodne privatnik

Kandidat SDA za novog zamjenika ministra prometa i komunikacija BiH Nedžad Branković vlasnik je i suvlasnik dvije firme koje rade u baš oblasti cestogradnje i prometa. Nedavno im je povjeren (i) monitoring uticaja saobraćaja na zagađenje zraka u Sarajevu

Alarmantna situacija sa zagađenim zrakom u Sarajevu dijelom se pripisuje i velikom broju vozila na gradskim ulicama. Koliko u tome ima istine trebao bi pokazati „Projekt monitoringa emisija zagađujućih materija u zrak cestovnog saobraćaja u gradu Sarajevu i mjere za uspostavu održive urbane mobilnosti”, piše Žurnal.info.

Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH kojim rukovodi SBB kadar Fuad Čibukčić ovaj je važan posao prošli mjesec dodijelio maloj firmi “PIN.B consulting &investment” iz Sarajeva. Tako će firma sa zvanično jednim zaposlenim za ovaj monitoring inkasirati 90 hiljada maraka, gotovo koliko je za cijelu prošlu godinu imala prihoda!

No, ništa nije slučajno. Vlasnik, ili ako ćemo precizno tročetvrtinski vlasnik, je Nedžad Branković, SDA kandidat za novog zamjenika ministra prometa i komunikacija BiH.

Federalni Fond za zaštitu okoliša istovremeno je povjerenje vrijedno 50 hiljada maraka dodijelio još jednoj Brankovićevoj firmi „Saraj Inženjering“ za projekat: „Studija istraživanja multidimenzionalnog utjecaja saobraćaja na okoliš Grada Sarajeva”.

Sudbina istraživanja zagađenja sarajevskog zraka usljed saobraćaja tako je u potpunosti Brankovićev zadatak. Neće mu biti lako. Treba prvu polovinu dana odraditi doministarske obaveze, a potom nadzirati i poslove svojih firmi.

Tu je milion i pol vijedan posao sa Autocestama FBiH kojeg „Saraj Inženjering“ radi zajedno sa firmama „Divel“ i „IG“.

Potpisivanje ugovora sa Vladom SBK

Treba odraditi i za stotinu hiljada maraka ugovoren posao „Izrada strategije saobraćaja SBK“ kao i niza drugih, od onih učestalih sa sarajevskom općinom Novi Grad pa do izrade glavnog projekta za sanaciju i zatvaranje deponije Uborak u Mostaru.

Mnogo posla za budućeg doministra i privatnog poduzetnika, uzgred i predsjednika Senata SDA. U jedno ne treba sumnjati, koji god da posao Branković bude obavljao, biće „sve po zakonu“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79