(VIDEO) “Kod nas mladi znaju samo baratati šišama. Ned'o Bog da ovdje se nešto desi, čime ćemo se mi braniti, šišama jel’?!

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da će u maju i novembru biti pozvano na osnovnu obuku nekoliko stotina vojnih obveznika prevedenih u rezervni sastav, starijih od 30 godina, koji nisu odslužili vojni rok.

Ponovno uvođenje vojnog roka je tema o kojoj se raspravlja u dijelu balkanske javnosti. Dok Srbija i Hrvatska aktivno razmišljaju o tome na koji način da uspostave sistem služenja vojnog roka, u Bosni i Hercegovini se o tome, barem zasad, ne raspravlja.

O ovoj temi razgovarali smo i sa sarajevskim glumcem Adnanom Haskovićem, koji je za naš portal otvoreno rekao šta misli o uvođenju vojnog roka u našoj zemlji, prenosi Source.

Kod nas mladi znaju samo baratati šišama. Ned'o Bog da ovdje se nešto desi, čime ćemo se mi braniti, šišama jel'?! Uvođenje vojnog roka dobro bi došlo"

Gepostet von Crna-Hronika.info am Dienstag, 5. März 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments