Kod Tuzle priveden 29-godišnjak zbog komentara na internetu

Osumnjičeni je ostavljao poruke i komentare, vidljive svim čitateljima i korisnicima, u kojima je iznosio ozbiljne prijetnje i pozivao na atak na navedene osobe.

Tužiteljstvo BiH je zajedno sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu-SIPA, provelo aktivnosti na lociranju, identificiranju i lišenju slobode osobe osumnjičene za ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i atak na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenog djela.

Nakon provedenih istražnih radnji po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, u suradnji sa policijskim djelatnicima Državne agencije za istrage i zaštitu, na području Lipnice kod Tuzle, lociran je i lišen slobode osumnjičeni Petrović Ranko, rođen 1990. godine u Tuzli.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je upućivao ozbiljne prijetnje Specijalnom predstavniku EU u BiH, Lars Gunar Wigemarku i glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH, Gordani Tadić, putem javnih komentara na vijesti objavljene na jednomo bh. internet portalu.

Osumnjičeni je ostavljao poruke i komentare, vidljive svim čitateljima i korisnicima, u kojima je iznosio ozbiljne prijetnje i pozivao na atak na navedene osobe.

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom iz članka 192. KZ BiH i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenog djela iz članka 241b. KZ BiH.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužitelj donijet će odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora i daljim aktivnostima u predmetu, stoji u saopštenju iz Tužiteljstva BiH.

 

Hakovan glavni server goraždanske firme Pobjeda Technology, zatražena otkupnina od 5.000 KM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79