Koga briga za zdravlje ljudi: Autobus Teočak – Tuzla ,,pun kao šibica” (FOTO)

Pandemija nas je naučila da se virusna oboljenja najbrže šire kontaktom sa zaraženom osobom, pa je jedna od najboljih preventivnih mjera socijalna distanca i nošenje maske preko nosa i lica.

Portalu Crna Hronika javio se jedan čitatelj koji je proslijedio fotografije iz javnog prijevoza. Prema navodima čitatelja, Sniježnica promet je organizirao u ponedjeljak još jednu redovnu liniju Teočak – Tuzla, ali umjesto autobusa u pitanju je bio kombi za prijevoz putnika.

Kapacitet kombija nije uspio zadovoljiti potrebe stanovništva, pa su sva mjesta u kombiju popunjena, kako sjedeća, tako i hodnik u kojem se svih sat vremena, koliko traje vožnja, nalazilo više osoba koje su stajale.

Gdje su epidemiološke mjere i hoće li nadzorni organi kazniti prevoznika navedene linije? Koliko ljudi je direktno ugroženo zbog vožnje u ovom autobusu?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79