Koga je Izo Tahirović naoružan tražio po Koševu? Oglasila se sarajevska policija

Koga je Izo Tahirović naoružan tražio po Koševu? Oglasila se sarajevska policija


Kako je Crna Hronika već pisala, Izudin Izo Tahirović, ubica Mirze Raščića, lišen je slobode jučer u Sarajevu.

Tahirović je lišen slobode dok se nalazi na dopustu koji mu je odobrio Kantonalni sud u Sarajevu.

Kako saznaje Crna Hronika, Tahirović je naoružan hodao Sarajevom, te se sumnja da je nekoga tražio, a dao se u bijeg kada je ugledao policiju. Moguće je da su pripadnici MUP-a KS njegovim hapšenjem spriječili još jedno krvoproliće na ulicama glavnog grada.

Sarajevski policajci su ga sustigli i lišili slobode, a iz MUP-a KS su se sada oglasili sa detaljima.

Kako kažu, lišen je slobode zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

“Jučer oko 17:00 sati u ulici Marcela Šnajdera, na Koševu, prilikom pokušaja kontrole od strane policijskih službenika PU Centar, I.T. (34), gdje je i nastanjen, pokušao se udaljiti sa mjesta događaja i od sebe je odbacio platnenu vreću na krov garaže u ulici Esada Karađozovića.

Izvršenim uviđajem, pronađen je pištolj sa pripadajućim spremnikom i šest komada metaka. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se 34-godišnjak liši slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 74. ZONDIMOM-a Kantona Sarajevo. Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, naveli su iz MUP-a KS.

Podsjetimo, Mirza Raščić je likvidiran 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar. Ubica Izudin Tahirović u njega je tada ispalio četiri metka.

Prema izjavama svjedoka, Raščić je sa svojim drugovima s tribine u prostorijama udruženja Plavih prikupljao novac za gostujuću utakmicu FK Željezničar u Vitezu. Tahirović se tog dana sukobio s Amarom Zulićem, otišao sa stadiona i vratio se u udruženje te ispalio četiri metka u pravcu Raščića koji je sjedio u lijevom dijelu prostorije, a nedugo nakon toga nažalost je i preminuo.

Kantonalni sud u Sarajevu prvobitno je osudio Tahirovića na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud FBiH je snizio tu kaznu za dvije i po godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija