Koja firma je srušila crkvu u Konjević Polju: Direktor izjavio da su njegovi radnici dobili blagoslov, pa se ispravio?

Nakon izmještanja crkve iz dvoriša nane Fate Orlović u Konjević Polju, oglasio se vlasnik građevinske firme Trend Danko Mirović, navodeći da ova kompanija nije učestvovala u tim radovima.

Protekle subote izvršeno je uklanjanje nelegalno izgrađene crkve iz dvorišta nane Fate Orlović u Konjević Polju.

Uz obrazloženje da su se u javnosti pojavile razne informacije vezane za ovaj događaj, direktor zvorničkog preduzeća za proizvodnju, promet, građevinarstvo i usluge Trend Danko Mirović oglasio se saopćenjem za javnost.

Kako je naveo, njegova malenkost i kompanija na čijem čelu se nalazi, nisu sprovodili nikakve aktivnosti na izmještanju crkve u Konjević Polju.

“Radove na izmještanju crkve u Konjević Polju izvodila je i izvela firma Ruškić trans sa sjedištem u Brčko distriktu. Sav materijal sa crkve iz Konjević Polja po zahtjevu Mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma donesen je i deponovan na deponiju u Bratuncu”, tvrdi Mirović.

Mirović zaključuje da on i kompanija Trend nikada i ni po koju cijenu ne bi učestvovali u ovakvim radnjama, a posebno izmještanja crkvenih ili objekata bilo koje druge konfesije.

Vlasnik firme koja je srušila crkvu: Bez blagoslova niko nije htio da pristupi radovima, ovo nije rušenje nego izmještanje crkve

Podsjećamo, za Srnu je Mirović prije dva dana izjavio da niko od njegovih radnika nije htio pristupiti izvođenju radova na izmještanju crkve dok nisu dobili blagoslov Hrizostoma. Ostaje nejasno ko je zaista izvodio radove i zašto je, nakon već date izjave, direktor firme Trend sve opovrgao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79