Koje to gulenovce ‘ganja’ Erdogan u BIH? Dodik potvrdio: Da, razgovarali smo o tome…

Naravno, jučer u razgovoru koji smo imali sa predsjednikom Turske govoreno je na tu temu” – kazao je Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas da je na jučerašnjem sastanku u Sarajevu sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom razgovarano o turskim državljanima u Bosni i Hercegovini koje vlasti Turske sumnjiče za pripadnost FETO organizaciji koju u toj zemlji smatraju terorističkom – piše N1.

 

Portal Žurnal jučer je objavio da je Ministarstvu sigurnosti BiH dostavljeno osam imena tzv. “gulenovaca” u BiH čiju deportaciju žele turske vlasti. Isti izvor je naveo da je Erdogan tražio da bh. vlasti isporuče sve turske državljane koje tamošnje vlasti traže zbog optužbi da su povezani sa pokretom Feto čiji je osnivač Fetulah Gulen.

Dodik je danas na upit reporterke N1 Aleksandre Tolj potvrdio da se razgovaralo na ovu temu.

“Naravno, jučer u razgovoru koji smo imali sa predsjednikom Turske govoreno je na tu temu. Turska ima određene zahtjeve i to nije tema koja je sada aktuelizovana, bila je tema i kada smo bili u Ankari. Turska ima informacije u vezi državnog udara koji je tamo ranije pokušan. Evidentirano je da u BiH postoje neki ljudi i institucije, nalaze se na prostoru FBiH uglavnom i mislim da je to stvar federalnih organa i mislim da je to Erdoganu sasvim jasno”, kazao je Dodik.

Turske vlasti su, kako saznaje Žurnal, prošli mjesec dostavile bh. vlastima spisak turskih državljana koji žive u BiH, a kojima su poništeni pasoši.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79