Kojović: Dodik krenuo na koruptivno najriskantnija područja, podnijet ćemo apelaciju za antiustavno djelovanje

Nakon što je NSRS na posljednoj sjednici usvojio Nacrt zakona o VSTV RS-a danas su se oglasili državni parlamentarci Denis Zvizdić, Predrag Kojović i Saša Magazinović.

Kojović je istakao kako RS dovodi u pitanje VSTV koji je formiran na nivou države BiH kako bi svi građani dobili suđenje po istim standardima.

– U momentima kad se formira entitetski VSTV ta ravnopravnost prestaje i imat ćemo različite standarde. Kada je Dodik krenuo u politički secesionizam, naveo je preko 150 zakona koji namjeravaju donijeti. Odlučio se na ona područja koja su koruptivno najriskantnija, rekao je Kojović.

Kazao je da je Dodik krenuo u prenos nadležnosti zbog čega će njihovi pravni timovi pokrenuti proceduru da podnesu apelaciju za antiustavno djelovanje

– Znam da građani već desetak mjeseci žive u jednoj suludoj atmosferi te da su svi umorni od izražavanja zabrinutosti, zbog toga smo raspravljali da se podnese apelacija o antiustavnom djelovanju Vlade RS-a i NSRS, kazao je Kojović.

Dodao je i kako je apelovao na kolege jer su pokazali preveliku političku korektnost prema kolegama iz RS.

-Mi smo glasali za njih, za kredite u gradovima iz RS, Zvorniku. Imamo i mi u FBiH stvari koje su na čekanju i koje su nam važne, istakao je te dodao kako će “u narednom periodu više ćemo razmišljati o njihovoj pojediničanoj odgovornosti prema građanima”.

Na kraju je zaključio da bi se spriječila neka odluka, oni ipak moraju doći na sjednicu i ne glasati.

– Mi moramo pokazati da ova država može funkcionisati, da je predvidjela u Ustavu ovo bahato ponašanje, rekao je Kojović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79