Kojović: Ja snosim odgovornost za glasanje u Mostaru

Nakon što su se Irma Baralija i Boška Ćavar iz Naše stranke našle na udaru zbog toga što su bile suzdržane pri glasanju za izbor gradonačelnika Mostara oglasio se Predrag Kojović, predsjednik ove stranke.

– Odluka o Mostaru je donesena na organima stranke, u skladu s politikama NS. Ja snosim odgovornost za ovu odluku. Irma Baralija i Boška Ćavar u prethodnih nekoliko dana pokazale su jednu vrstu nesalomljivosti koja mene impresionira. Ponosan sam da su to članice Naše stranke. One su Naša stranka – principijelna i čvrsta-napisao je Kojović na Facebooku.

Glasanje za gradonačelnika Mostara je bilo tajno. Dr. Mario Kordić je imao 17 glasova i pretpostavlja se da su mu podršku uz 13 vijećnika HDZ-a BiH dala tri vijećnika HRS-a i vijećnik liste „Ostajte ovdje“ , odnosno, SNSD-a i SDS-a.

Dr. Zlatko Guzin je imao 16 glasova. Uz vijećnike „Koalicije za Mostar“, njih 11, glasove su mu, očito, dali i vijećnici SDP-a i PMP-a.

Dva su listića bila nevažeća. Baralija uoči sjednice Gradskog vijeća nije željela davati izjave za medije, dok je Ćavar kazala kako ostaje pri svom stavu da neće dati glas nijednom od kandidata te je rekla i da nije imala pritisaka zadnjih dana u vezi glasanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79