Kojović o učešću u Armiji BiH: Odazvao se na mobilizaciju, pa raspoređen na rad u Reutersu

Priličnu pažnju javnosti posljednjih dana i dalje privlači pitanje da li je predsjednik Naše stranke Predag Kojović bio pripadnik Armije BiH ili ne. Ovo je vjerovatno ne bi bilo nikakva tema da sam Kojović nije odlučio isticati kako je bio pripadnike odbrambene vojske BiH, nakon čega je reagirala DF koja je zaključila da se Kojović lažno predstavlja kao borac Armije BiH.

Gostujući na N1, voditelj Zvonko Komšić postavio mu je još jednom pitanje o tome je li bio pripadnik Armije BiH ili ne, a Kojović je ponudio uistinu zanimljiv odgovor:

– Ja sam se odazvao na mobilizaciju i raspoređen sam na radnu obavezu odlukom štaba. Tada sam radio u agenciji Reuters i tada je procijenjeno da je u tim oklnostima najbolje i radna obaveza je glasila da nastavim raditi za Reuters da istina o BiH izađe na vidjelo u svijet.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79