Kojoviću stigao odgovor iz Srebrenice: Želiš li da o životima Bošnjaka odlučuju samo negatori genocida?

Inicijativa “Moja adresa: Srebrenica” reagovala je nakon što su iz Naše stranke poručili da neće podržati koaliciju u Općinskom vijeću Srebrenica.

“S obzirom na to protivljenje, ne možemo, a da ne pitamo predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića da li je za to da Bošnjaci i probosanske stranke prestanu biti politički faktor u Srebrenici i da nemaju nikakav utjecaj i nijednu poziciju u institucijama vlasti, te da sve odluke koje se odnose na naše živote i budućnost donose isključivo predstavnici politika koje negiraju genocid?”, naveli su.
Neulazak u vlast značilo bi upravo to, ističu, te dodaju da ih zanimaju motivi protivljenja i uskraćivanja podrške Predraga Kojovića i ostatka rukovodstva Naše stranke iz Sarajeva.

Naša stranka neće podržati SDA-SNSD-DF koaliciju u Srebrenici

“Mnogo je lakše formirati vlast bez negatora genocida u Sarajevu i držati lekcije o principijelnosti nego što je to slučaj u Srebrenici”, naglasili su.

Dodali su da formiranje vlasti sa SNSD-om nije pitanje njihovog izbora već jedina mogućnost koja je preostala nakon odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

“To je odluka koju smo donijeli mi u Srebrenici, a ne centrale stranaka ili bilo ko iz Sarajeva”, kazali su iz Moja adresa: Srebrenica.

Smatraju da stav Predraga Kojovića o neprihvatljivosti formiranja vlasti sa negatorima genocida, što su u suštini sve stranke sa srpskim etničkim predznakom, znači da Naša stranka nikada neće učestvovati u formiranju vlasti i na nivou države Bosne i Hercegovine.

“Uskraćivati to pravo nama, preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici, a formirati vlast sa istim tim strankama na drugim nivoima vlasti bilo bi vrlo neprincipijelno i licemjerno, te stoga vjerujemo da će Kojović i Naša stranka ostati dosljedni stavovima koje danas pokušavaju nametnuti nama”, poručili su.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79