Kolege neće da svjedoče protiv policajca?

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka identifikovali su policajca koji je tokom nereda, 25. decembra, nogama tukao ženu koja je ležala na pločniku u centru grada, potvrđeno je u PU Banajaluka.
Međutim, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske krije se informacija šta je sa tim policajcem i da li će biti kažnjen.

– Policijski službenik koji je učestvovao u tome je identifikovan, a prikupljene informacije su dostavljene Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu Jedinice za profesionalne standarde MUP RS radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti – rekli su ranije u banjalučkoj policiji.

Novinari srpskeinfo, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske pokušali su saznati šta će biti sa ovim policajcem, ali su dobili šture odgovore.

– Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu, u skladu sa svojim nadležnostima, obaviće provjeru informacije koju je dostavila Policijska uprava Banjaluka, a u vezi s događajem na Trgu krajine u Banjaluci, 25. decembra prošle godine – rekli su u MUP-u.
Na taj način izbjegli su da odgovore na kojim poslovima je zaposlen ovaj policajac, kao i da li će biti sankcionisan zbog udaranja bespomoćne žene, koja je ležala na pločniku.

Prema nezvaničnim informacijama, niko od građana nije prijavio ovaj slučaj policiji, niti podnio prijavu protiv ovog policajca.


– Na osnovu snimaka koji su objavljeni na društenim mrežama ovaj policajac je identifikovan – rekao je zvor Srpskeinfo iz MUP-a Republike Srpske.

Kako prenose riječi sagovornika zanimljiv detalj je da je da niko od policajaca nije želio da svjedoči protiv njega.

– Niko od policajaca koji su radili taj dan nije želio da da izjavu o tome da su vidjeli kako njihov kolega tuče ženu – potvrdio je  sagovornik ovog portala.
Zbog nereda koji su se dešavali u centru Banjaluke 25. i 30. decembra podneseni su brojni izvještaji protiv građana koji su protestovali tih dana i svaki put su navođeni njihovi inicijali. Međutim, kada je riječ o ovom policajcu ni inicijali nisu saopšteni!

Podsjetimo, 25. decembra pripadnici PU Banjaluka uhapsili su Davora Dragičevića, a nakon toga građani su se okupili na trgu kako bi mu pružili podršku.

Na trg su ubrzo došli i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Republike Srpske, a donesena je odluka da se trg „očisti“.

Prilikom potiskivanja građana jedna žena se našla iza policijskog kordona i u jednom trenutku je pala na pločnik. Tada joj prilazi policajac i šutira je nekoliko puta nogom, da bi ga zatim starije kolege odgurale od nje.

Sve ovo je zabilježeno na brojnim snimcima koji su tog, ali i naradnih dana, objavljeni na internetu.

Izvještaji i potjernica
Zbog narušavanja javnog reda i mira i pojedinih krivičnih djela tokom 25. i 30. decembra u centru Banjaluke, policija je do sada podnijela na desetine izvještaja. Osim toga, raspisana je i potraga za Davorom Dragičevićem.

Najviše prijava podneseno je upravo protiv Dragičevića, kao i protiv narodnog poslanika Draška Stanivukovića.

Izvor: Srpskainfo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments