Koliko je novozaraženih i umrlih od COVID-a u zadnjih 24 sata?

Od ukupno 1.578 testiranih uzoraka u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini, 24 je pozitivnih na koronavirus. Preminule su dvije osobe, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.165 uzoraka od čega je 17 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10.

Na području Federacije BiH, u protekla 24 sata preminula je jedna osoba iz Unsko-sanskog kantona.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 125.339 pacijenata.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata je izvršeno testiranje 304 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod šest osoba. U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.334 slučajeva virusa, a ukupno je preminulo 3.778 osoba u kojima je potvrđen test na virus korona.

U Brčko distriktu Bosne i Hercegovine je testirano 109 uzoraka od čega je jedan bio pozitivan na koronavirus. Oporavljenih ni umrlih u prethodnom danu nije bilo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79