Foto: Bljesak
“Koliko je Ramo Isak podnio prijava za antisemitske stavove u FBiH?”

“Koliko je Ramo Isak podnio prijava za antisemitske stavove u FBiH?”


Bilo bi interesantno pogledati koliko prijava je federalni ministar Ramo Isak podnio za iznošenje antisemitskih stavova u FBiH tokom prethodnih mjeseci, rekao je za ATV Viktor Nuždić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, povodom krivične prijave protiv načelnika Sokoca Milovana Bjelice.

Osim toga, kaže Nuždić, koliko prijava je Isak podnio za konstantno isticanje zastava i obilježja islamskih terorističkih organizacija pod kojima su nad Srbima činjeni najmonstruozniji zločini.

„Takođe, možda bi trebao podnijeti krivične prijave i za zloupotrebu djece, kao što je to bilo skoro u selu Gostović kada su se čuli ratni pokliči i parole.  Nažalost, sve ovo je samo dio antisrpske histerije kojoj svjedočimo ovih dana, počev od suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku pa do hapšenja bivših pripadnika Vojske Republike Srpske, a sve ima za cilj ukidanje Republike Srpske i njeno stavljanje u šablone po zamisli političkog Sarajeva“, naveo je Nuždić za ATV.

Kada je u pitanju krivična prijava organizacije iz Kanade, Institut za istraživanje genocida, Nuždić ističe da su članovi njihovog takozvanog međunarodnog ekspertskog tima i neki od ljudi koji su otvoreno iznosili antisemitske i antisrpske stavove.

„Tako da je u svjetlu toga sasvim razumljiv njihov stav kome svakako ne treba pridavati bilo kakav značaj“, izjavio je Nuždić.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i Institut za istraživanje genocida Kanda podnijeli su krivične prijave protiv načelnika Sokoca Milovana Bjelice zbog, kako su naveli, „veličanja presuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića“.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija