Koliko muzičke televizije u BiH poštuju dan žalosti? (FOTO)

Tragedija koja je jučer zadesila BiH potresla je i cijeli region.

Osam mladih osoba u Tribistovu kod Posušja otišlo je u vikendicu da proslave Novu godinu i više nisu izašli iz nje, piše Crna Hronika.

Zato je danas u cijeloj zemlji Dan žalosti. Smrt tinejdžera prvog dana Nove godine donijela je veliku tugu u cijeloj državi, ali i šire.

Odluku o proglašenju Dana žalosti jednoglasno je donijelo Vijeće ministara BiH na jučerašnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici zbog smrti četiri djevojke i četiri mladića na novogodišnjoj proslavi.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija BiH.

Izjave saučešća porodicama nastradalih stigle su iz cijele BiH, ali i regije, a na jučerašnjoj sjednici Vlade Zapadnohercegovačkog kantona proglašena je trodnevna žalost 2., 3. i 4. januara.

Medijske kuće na teritoriji države BiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Crna Hronika provjerava neke od muzičkih televizija u Bosni i Hercegovini, da li je njihov program prilagođen danu žalosti.

Najpopularniji kanal za folk i narodnu muziku u BiH je HAYAT FOLK i MUSIC, a oba kanala su prilagodili svoje programe današnjem danu.

Najpopularniji tevelizijski program u BiH na kojem se emituju sevdalinke, Sevdah TV, također je prilagodio svoju programsku shemu.

Ipak, na BN Music pronašli smo kako programska shema nije prilagođena novonastaloj situaciju, pa je muzički program u redovnom izdanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79