Koliko Sarajlija je u zadnja tri dana vakcinisano?

U prethodna tri dana u Kantonu Sarajevo, koliko traju dani otvorenih vrata za vakcinaciju protiv koronavirusa, vakcinisano je oko 7.000 građana Kantona Sarajevo.

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je Mirna Pecikoza, glasnogovornica Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

– Proces vakcinacije se nastavlja u skladu sa raspoloživim dozama. Koliko budemo vakcina imali, tako ćemo i vakcinisati. Građani trenutno mogu da prime samo AstraZeneca vakcinu – kazala je Pecikoza, dodajući kako i proces revakcinacije ide po planiranom rasporedu.

Istakla je da su zadovoljni kako protiče vakcinacija, kako odzivom građana na vakcinaciju, tako i samim procesom vakcinacije.

– Gužve su ujutro i navečer, tokom dana se malo građani povuku, da li zbog vrućine ili u ponedjeljak jer je radni dan, ali mi smo zadovoljni uzimajući u obzir da smo na raspolaganju imali 12 hiljada doza, a da je utrošeno više od pola. Kada vidimo kako je prošla vakcinacija u svijetu, možemo u KS biti zadovoljni odzivom građana – kazala je Pecikoza.

Navela je također da se očekuje u narednih 15 do 20 dana dolazak i novih doza vakcina, ali još nemaju potvrdu o kojim se količinama niti proizvođačima radi.

Time bi se, kaže Pecikoza, stvorila mogućnost da građani mogu i birati koju vakcinu da prime.

Pozvala je građane da dođu na vakcinaciju od osam ujutro do osam navečer u Zetri.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79