Kolone vozila na graničnim prijelazima sa Hrvatskom i Crnom Gorom

Kolone vozila jutros čekaju na više graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske i Crne Gore. Iz Auto-moto saveza Republike Srpske su naveli da je pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Donja Gradina u oba smjera.

Kolona vozila je i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić i Orašje prema Hrvatskoj, te Zupci i Deleuša prema Crnoj Gori.

U koloni se čeka i na ulaz u BiH na graničnom prijelazu Bosanski Brod.

Na graničnom prelazu Doljani nema gužve sa strane BiH, ali je kolona vozila u prostoru između dva granična prelaza, na ulazu u Hrvatsku. Povremeno se duge kolone vozila formiraju na oba granična prelaza kod Neuma.

Na ostalim prelazima intezitet vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

Granični prelazi Gabela-Gabela Polje, Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–Imotica u naredna tri mjeseca su otvoreni kao međunarodni granični prelazi.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79