Kolovoz je pretežno mokar, magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakteriziraju  saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Besplatna Viber grupa: Upozorite vozače na policijske patrole, radare, gužve u saobraćaju, nesreće…

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Jajce-Banja Luka (kod mjesta Zdaljevac), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Kladanj-Stupari (u mjestu Stanovi)).

Podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Povodom praznika 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine, do 26.11. do ponoći, na snazi je zabrana prijevoza eksplozivnih materija na području FBIH.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79