Kolovoz mokar i klizav, pojačana frekvencija vozila na cestama u cijeloj zemlji

Nastupili su prvomajski praznici, pa se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila na svim putevima u našoj zemlji.

Izdvajamo dionice koje vode ka lokalnim izletištima, kao i granične prijelaze, posebno one na jugu zemlje. Kolovoz je pretežno mokar i klizav, pa savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putu.

Kako ne bi doveli u opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju, apeliramo da se ne sjeda za upravljač vozila ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol.

Zbog praznika 1. maja, do sutra do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Za vrijeme praznika smanjen je obim sanacionih radova, zbog kojih dolazi do izmjena režima saobraćanja. Napominjemo da su zastoji mogući na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, a čije poštivanje je zakonski obavezno.

Izdvajamo radove u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Trenutna zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(VIDEO) Prepoznajete li osobu sa snimka?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79