Komandir jedinice Granične policije na Aerodromu Tuzla prijavljen zbog nezakonitih radnji

Protiv Muhidina Memića, komandira jedinice Granične policije BiH na Aerodromu Tuzla, podnesena je prijava o nezakonitim aktivnostima, potvrdio je načelnik kabineta direktora Radiša Samardžija.

“Granična policija BiH zaprimila je prijavu u kojoj su sadržani navodi o eventualnim nezakonitim aktivnostima policijskog službenika M.M. Granična policija BiH preduzima mjere i radnje u cilju provjere navoda iz prijave. Uzimajući u obzir da se radi o predmetu u radu, nismo vam u mogućnosti dostaviti detaljnije informacije”, kazao nam je Samardžija.

Kako nezvanično saznajemo, Memić je prijavljen zbog zloupotrebe položaja, primanja dara, nesavjesnog rada u službi, te mobinga.

Podsjetimo, Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH pokrenula je istragu radi utvrđivanja uzroka sigurnosnog incidenta koji se 7. oktobra desio u avionu na letu Tuzla – Vaxjo (Švedska) kada je jedan muškarac izvadio je nož i gulio jabuku, što je zaprepastilo putnike.

Uprava Aerodroma Tuzla obavijestila je Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH da je u avionu na letu Tuzla – Geteborg 27. oktobra došlo do još jedne incidentne situacije kada su dvojica dječaka tokom leta izvadila pištolje plašljivce, a koje im je oduzelo osoblje u avionu. Navedeni propusti se pripisuju Terenskom uredu GP BiH – Aerodrom Tuzla, prenosi NKP.ba

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79